jongeningedachten

Iemand met autisme is anders, maar geen twee personen met autisme zijn hetzelfde. Autisme betekent een leven lang anders.

Interdisciplinair netwerk voor professionals in het kader van verbetering van diagnostiek en behandeling van meisjes en vrouwen met ASS

Els Blijd en Marleen Bezemer zijn de initiatiefnemers van FANN (Female Autism Netwerk of the Netherlands). FANN is een interdisciplinair netwerk voor professionals die zich inzetten voor verbetering van diagnostiek en behandeling van meisjes en vrouwen met autisme. Lees verder.

Nieuwe tenues voor auti-voetbal van Stichting Autisport Leek

Dankzij Maripaan Teaming, het goede doelen project van de lokale Jumbo Supermarkten, zijn de voetballers van Autisport Leek volledig in het nieuw gestoken. Autisport Leek organiseert sport voor kinderen die niet bij reguliere clubs kunnen sporten. De nieuwe tenues werden met blijde verbazing ontvangen door de kinderen en zijn dan ook gelijk in gebruik genomen tijdens een thuiswedstrijd tegen Autivoetbal Glimmen. Na een sterke eerste helft, waar beide teams werkelijk alles op alles hebben gezet, gaven de tegenstanders onze geel-zwarte enthousiastelingen toch het nakijken. Ondanks het verlies tijdens een prachtige wedstrijd zijn we superblij en trots op onze nieuwe kleding. 

 

Zie flyer met meer informatie over voetbal voor kinderen en jongeren met autisme bij Autisport Leek.

leek

 

Activiteiten Autismeweek 2017

Activiteiten Autismeweek van 1 t/m 8 april. Het thema is dit jaar Jong en AUT

Jonx/ATN
3 april Lezing Autisme in verschillende levensfasen. Aansluitend 'zelf ervaren van informatieverwerkingsproblematiek'. Zie bijlage

Accare
Bordspel ‘Kikker be cool’bij Accare. Kinderen van 8 tot 12 jaar met autisme spectrum stoornis of ASS kenmerken kunnen op donderdag 6 april van 15.30 tot 16.45 uur meedoen met het spannende bordspel.
Behalve leuk is het spel ook leerzaam, het gaat namelijk over vier vaardigheden die voor kinderen met autisme spectrum stoornis vaak moeilijk zijn: 

·         sociale vaardigheden

·         goede manieren

·         opkomen voor jezelf 

·         omgaan met pesten en plagen

Wil jij meedoen? Geef je dan op bij Mara van den Heuvel, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vergeet niet je naam en je leeftijd in de mail te zetten! Je krijgt dan bericht van Mara of je mee kunt doen en waar je precies moet zijn in het gebouw van Accare op het Hanzeplein in Groningen. 

JADOS
Open middag op 5 april, Verlengde Visserstraat 10-A. Zie flyer 

INTER-PSY
Donderdagavond 6 april organiseert INTER-PSY een info-avond 'Autisme tijdig herkennen bij (zeer) jonge kinderen. Lees meer informatie op hun website.

 

Bijeenkomst PAS

Contactdag PAS voor lotgenoten in Groningen op 28 januari. Zie flyer