jongeningedachten

Iemand met autisme is anders, maar geen twee personen met autisme zijn hetzelfde. Autisme betekent een leven lang anders.

Impulscursus

Het lectoraat Rehabilitatie organiseert in samenwerking met de gemeente Groningen een Impulscursus waarmee jongeren met een beperking in de leeftijd van 16-25 jaar worden geholpen bij het kiezen van werk, scholing of dagbesteding. De cursus start op woensdagochtend 29 november a.s. (zie de bijlage voor de betreffende brochure) en duurt acht bijeenkomsten van 3,5 uur.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij in deze cursus en mogelijk zijn er cliënten van uw organisatie die gebruik willen maken van deze optie om deel te nemen aan de Impulscursus.

Aanmelden kan nog tot 24 november a.s. De deelnemer kan een email sturen aan Liesbeth Moerer, email. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , waarin hij/zij aangeeft aan de Impulscursus te willen deelnemen met voor- en achternaam, leeftijd, adres en betrokken organisatie. Lees verder de brochure

 

Volg jij onze facebookpagina al?

Volg jij de facebookpagina van Autisme Netwerk Groningen al?

Steunpunt Mantelzorg Veendam organiseert een bijeenkomst voor naasten van mensen met autisme "Autisme en Onderwijs?"

Maandag 20 november  met als thema: “ Onderwijs en autisme”

De gastsprekers voor de avond zijn: Aaldrik Pot ( Directeur Stafdienst Leerlingbegeleiding Winkler Prins), Mieke Veldink (Orthopedagoog/cognitief gedragstherapeut Molendrift), Marjolein Siemons (orthopedagoog generalist Molendrift) en Bea Meindertsma CJG Veendam  

Gast van de avond is Jaap Velema wethouder gemeente Veendam & Pekela 

Tijdens de avond zal informatie worden gegeven over Passend onderwijs, Voortgezet onderwijs, wat  Centrum Jeugd en Gezin kan betekenen voor kinderen met ASS, de expertise van Molendrift, over de ondersteuningsmogelijkheden, knelpunten ideeën en verbeterpunten betreft het onderwijssysteem

Iedereen die geïnteresseerd is in de thema-avond is  van harte welkom op maandag 20 november  van 19.00 – 21.00 in de zaal van  ouderenwerk Compaen, ingang Ontmoeting aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam. 

Gaarne aanmelden voor 16 november. De toegang is gratis

Zie poster

 

 

Congres Autisme in het MBO

Medilex Onderwijs organiseert op 5 oktober het congres Autisme in het MBO>

30% van de studenten met autisme op het mbo valt voortijdig uit (NAR, 2015). Hoe voorkomt u studieproblemen bij studenten met autisme? Hoe werkt de informatieverwerking van deze studenten? En hoe helpt u studenten met autisme bij het vinden en voorbereiden van een stage? 

Lees verder voor meer informatie