jongeningedachten

Iemand met autisme is anders, maar geen twee personen met autisme zijn hetzelfde. Autisme betekent een leven lang anders.

Deelnemers voor onderzoek gezocht

Gezocht: kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar die met hun ouders willen meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar leren door middel van beloning bij de Rijksuniversiteit Groningen (Afdeling Psychologie). Wij zoeken kinderen zonder psychische klachten (GEZONDE kinderen) en kinderen met de diagnose Aandachtstekortstoornis met Hyperactiviteit (ADHD) of Autisme Spectrum Stoornis (ASS). 

Doel:

Het doel is om te onderzoeken hoe kinderen met ADHD en ASS van elkaar verschillen in het leren door middel van sociale beloning (speeltijd met de ouders/verzorgers) en materiële beloning (geld of cadeautje). 

Deelname: 

Het kind en de ouder komen twee keer langs in Groningen: één keer voor een intake (vragenlijst voor de ouder en IQ-test voor het kind) en één keer voor een onderzoek (testjes op de computer en meting van de hersenactiviteit voor het kind en vragenlijst voor de ouder). De kinderen verdienen tijdens het onderzoek verschillende beloningen. 

Informatie: 

Voor een informatiepakketje kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met vermelding van naam, adresgegevens en voor welke groep uw kind in aanmerking komt (ASS, ADHD of ZONDER diagnose).

 Lees hier meer over het onderzoek en een artikel in het Dagblad van het Noorden

top Terug