Doelgroep

Autisme Digitaal richt zich op autistische volwassenen in Nederland, hun sociale netwerk en professionals die met hen werken. De stichting biedt daarnaast digitale ondersteuning aan non-profits op het gebied van autisme in Groningen en Drenthe.

Specifieke expertise

Autisme Digitaal specialiseert zich in autisme bij volwassenen. Ze maken websites, geven presentaties en organiseren gespreksgroepen.

Overige informatie

Autisme Digitaal is een stichting die volledig geleid wordt door volwassenen met autisme.

Doelgroep

Balans is een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, zoals ADHD, dyslexie of PDD-NOS.

Doelgroep

Op de website van het coördinatiepunt vindt u de adressen van de steunpunten vrijwillige thuishulp of mantelzorg. U kunt bij deze steunpunten terecht met vragen en informatie, advies en ondersteuning m.b.t mantelzorg.

Overige informatie

Het coördinatiepunt is ondergebracht bij het CMO (Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling). Vanuit het coördinatiepunt worden de steunpunten op lokaal niveau ondersteunt.

Doelgroep

Voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar (al dan niet met een beperking) waarvan de ouders overbelast zijn.

Specifieke expertise

Versterking van het sociaal netwerk

Overige informatie

Naast het logeerproject biedt Humanitas vele andere vromen van ondersteuning.

Doelgroep

De NVA is een vereniging voor mensen met autisme, hun ouders en partners voor alle anderen die geïnteresseerd zijn in autisme.

Specifieke expertise

Binnen de NVA is veel kennis over ASS. Op centraal niveau wordt beleid ontwikkeld. De NVA werkt in regio’s. In Groningen is de NVA Groningen/Drenthe actief. Vanuit elke regio wordt het Autisme Informatie Centrum (AIC) bemenst, worden lotgenotencontacten gerealiseerd en regionale informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Doelgroep

Pas Nederland is een onafhankelijk belangenvereniging voor en door volwassenen met een normale tot hoge begaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

Specifieke expertise

PAS houdt zich bezig met belangenbehartiging, deskundigheidsbevordering, het geven van voorlichting en informatie, het organiseren van lotgenotencontacten en activiteiten.

Overige informatie

Onderdeel van PAS Nederland is Autisme Ten Top (ATT). ATT is een beeldvormingscampagne die gedurende het jaar 2012 loopt. De organisatoren willen niet alleen de stigma’s rondom autisme doorbreken, ze willen toekomstige werkgevers bovenal bewust maken van de unieke kwaliteiten en mogelijkheden van deze doelgroep.

Doelgroep

Zorgbelang is een organisatie die zich richt op collectieve belangenbehartiging van mensen met een beperking.